Dit artikel gaat over een tijdschrift. 1,5 miljoen het meest gelezen muziektijdschrift van de Rolling stone top 500 songs list pdf Staten.

Hij besloot in 1967 samen met jazzcriticus Ralph Gleason geld te verzamelen om zijn eigen magazine te starten. Wenner: “Ik had geen idee wat ik aan het doen was. Ik vond het gewoon een leuk idee. Ik had veel energie en liefde voor muziek. Volgens Wenner en Gleason moest het blad “een barometer van de artistieke smaak en politieke gevoelens van de student” zijn. 000 exemplaren gedrukt, waarvan er 6. Abe Peck omschreef het als “hipper dan alles dat beter was, en beter dan alles wat hipper was”.

In 1977 verhuisde Wenner het hoofdkantoor naar New York, waar zich de meeste gedrukte media zich bevonden. In januari 1981, een maand nadat John Lennon werd doodgeschoten, verscheen een naaktfoto van hem op de cover van het tijdschrift. Enkele jaren later werd de naam van Straight Arrow veranderd naar Wenner Media. Ed Needham aangesteld als hoofdverantwoordelijke bij Rolling Stone. Hij hield het echter maar een jaar vol en werd vervangen door Will Dana, die de stijl van Needham later bekritiseerde: “Alles moest opgeleukt en over-de-top worden”.

De kosten voor de voorkant bedroegen bijna 1 miljoen dollar. Leibowitz’ stijl werd gekenmerkt door foto’s die meer gericht waren op het gehele lichaam in plaats van alleen het gezicht. Een voorbeeld daarvan is de afbeelding van Lennon en Ono in 1981. Het blad werd jarenlang uitgegeven op tabloid-formaat, iets groter dan een doorsnee tijdschrift. In 2008 veranderde dit naar het normale tijdschrift-formaat om daarmee kosten te besparen en meer kans te hebben in de schappen van verkopers te verschijnen. De inhoud richtte zich in de beginjaren alleen op muziek. In de jaren 70 kwamen hier echter ook algemeen nieuws en overige cultuur bij.